Big Bags
recyclen

In veel sectoren worden grondstoffen opgeslagen en vervoerd in big bags. Deze stevige kunststofzakken zijn heel sterk en praktisch. Na gebruik is het wel verstandig om big bags te hergebruiken. Zo bespaar je geld en grondstoffen. Wij bieden de juiste oplossingen op maat voor recycling van big bags.

Big Bags

Narim Congres 2022

Big Bags

Big bags of grondstofzakken zijn meestal gemaakt van geweven kunststof zoals polypropyleen of polyetheen. Deze materialen zijn heel goed en eenvoudig te recyclen. Dit vraagt wel een logisch proces en oplossingen op maat. In veel gevallen is het bijvoorbeeld heel praktisch om de big bags al op locatie te verzamelen in afzetcontainers.

Als er voldoende ruimte is, is het een goede optie de big bags met een balenpers op locatie te verwerken tot praktische balen. Door deze stap in het proces zelf al te doen, is het verzamelen makkelijker en je bespaart kostbare ruimte op de productielocatie. Bovendien kunnen wij de balen dan snel ophalen voor verwerking.

Onze perscontainers en balenpersen maken recycling nog makkelijker. Met slimme apparaten en sensoren zien we op afstand precies hoeveel balen je hebt liggen. Zo weten we altijd wanneer we de big bags met onze eigen trailers kunnen ophalen.

Onze oplossingen voor big bags

_RLZ3144-1-1-2-1
Perscontainers

Benut alle bedrijfsruimte zo efficiënt mogelijk.

_RLZ6192
Balenpers

Maak snel praktische balen van je afval.

_RLZ6188
Afzetcontainers

De juiste oplossing op het juiste moment.

Narim Congres 2022

Schenk Recycling verwerkt drie types big bags:

Type A-kwaliteit

Normale uitvoering wit (geweven polypropyleen, zonder speciale aanpassingen, zoals elektrostatisch afbreekbaar of waterdicht).

Type B-kwaliteit

Normale uitvoering wit-vervuild (geweven polypropyleen, zonder speciale aanpassingen, zoals elektrostatisch afbreekbaar of waterdicht).

Type C-kwaliteit

Geleidende uitvoering, deze is gefabriceerd van geweven polypropyleen met daarin verwerkt stroom geleidende draden en ontworpen om elektrostatische ladingen af te voeren.

Wij recyclen ook:

Folie

Schenk Recycling helpt diverse soorten folie snel sorteren, opslaan en verwerken.

Lees meer about Folie
Papier en karton

Recycling van papier en karton op maat, van sorteren en opslag tot transport en verwerking.

Lees meer about Papier en karton
Kunststoffen

Altijd de juiste oplossing voor recycling van diverse kunststoffen.

Lees meer about Kunststoffen
Metalen

Wij bieden de beste opbrengst als je metalen en oud ijzer hergebruikt.

Lees meer about Metalen
Pallets

Wij zijn gespecialiseerd in de snelle recycling van houten of plastic pallets.

Lees meer about Pallets
_Z729046_HR_cut

Veelgestelde vragen

Een balenpers is een machine die gebruikt wordt om losse materialen samen te persen tot strakke bundels of balen.

Het gebruik van een balenpers biedt verschillende voordelen. Het stelt u in staat om afval direct bij de bron te sorteren, en de balen zijn gemakkelijk te verwerken en nemen weinig ruimte in beslag. Daarnaast is het transporteren en afvoeren van balen eenvoudig.

Bij ons kunt u kiezen uit een breed scala aan balenpersmodellen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften, zoals het type afval, het volume, de omvang en het gebruiksgemak.

Onze specialisten staan klaar om u te adviseren bij het kiezen van de juiste balenpers voor uw bedrijf. Neem contact op met ons voor meer informatie.

Klanten aan het woord

Flamco

Verwarmingssystemen

Securit

Beveiliging

Almeer Plant

Tuincentrum

afval-is-geld-waard

Afval is geld waard

Jouw restproducten zijn de grondstof voor een groene toekomst. Daarom bieden wij praktische circulaire oplossingen voor slim afvalmanagement. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, het levert ook extra inkomen op. Met onze opslag, transport, verwerking en verkoop van afvalstromen kun je geld verdienen. Dat doen we voor veel verschillende branches; van de bouwsector, logistiek en retail tot grafische industrie, groothandels en maakindustrie. Bij ons krijg je altijd de beste oplossing, service en prijs.

We vertellen je graag hoe wij jouw Big bags slim kunnen recyclen

Schenk Recycling geeft je grip op afvalmanagement. We verzamelen, vervoeren en verwerken afval snel en efficiënt tot waardevolle grondstoffen. Wil je jouw afval ook waardevol maken, circulair ondernemen, bijdragen aan een duurzamere wereld? Wij regelen het van A tot Z. Neem voor meer informatie of persoonlijk advies contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Adres
Bolderweg 22
1332AV Almere

Telefoonnummer
+31 (0)36 540 93 66

E-mailadres
aanvraag@schenk-recycling.nl

Openingstijden
Ma t/m vr: 08.00 t/m 17.00 uur
Zaterdag: 08.00 t/m 12.00 uur