Ons verhaal

Als familiebedrijf zit recycling ons in het bloed. Al drie generaties zien wij de waarde van afval. Ook jouw afvalstromen zijn waardevolle grondstoffen die we efficiënt opslaan, vervoeren, verwerken en verkopen voor hergebruik. Met slim afvalmanagement draag je niet alleen bij aan een circulaire wereld, het is ook economisch heel aantrekkelijk. Schenk Recycling levert al jaren grip op afvalstromen.

Ons verhaal

Al drie generaties duurzaam

Missie

Met deskundig personeel bieden wij duurzame oplossingen voor recycling van afvalstromen.

Visie

Jouw afval is de grondstof voor morgen.

Kernwaarden

Wij zijn oplossingsgericht, onafhankelijk en betrouwbaar en gaan voor continuïteit en kwaliteit.

RLA_9260
1956

Onze geschiedenis

Schenk Recycling is een echt familiebedrijf en dat inmiddels drie generaties actief is in de wereld van recycling. Onze rijke historie onderstreept dat we de waarde van afval al heel vroeg hebben ingezien. In essentie is ons werk nooit veranderd. We zijn nog steeds gespecialiseerd in het slim en efficiënt opslaan, vervoeren, sorteren, verwerken en verhandelen van afvalstromen. En onze activiteiten zijn op dit moment relevanter dan ooit.

 

Wij vinden het belangrijk dat behoud en verbetering van onze leefwereld momenteel veel aandacht krijgt. Grondstoffen zijn schaars en het milieu staat onder druk. Daarom spelen duurzaamheid en circulariteit een steeds grotere rol in onze samenleving. Vanuit ons verleden zetten wij al onze kennis, ervaring en oplossingen in om bij te dragen aan een schonere wereld, nu en in de toekomst.

 • De oorsprong

  Ons familiebedrijf is in 1956 in Laren opgericht door Jan Schenk senior. Hij ging als ‘voddenboer’ met een kar door de straten om textiel en later ook papier en metalen op te halen. Na verloop van tijd groeide zijn eenmanszaak uit tot een onderneming die te groot werd voor de dorpskern van Laren.

 • De verhuizing

  Eind jaren tachtig verhuisde Schenk Recycling naar Almere. Op het industrieterrein De Vaart aan de Remmingweg konden we onze activiteiten uitbreiden. Naast oud papier en metalen zijn we toen ook gestart met het recyclen van plastic.

 • Ruim 30 jaar in Almere

  Inmiddels staat de derde generatie van de familie Schenk vol enthousiasme aan het roer. Ook in Almere zette de groei door, waardoor we in 2015 een nieuw bedrijfspand hebben geopend. Daar hebben we ons 30-jarig bestaan in Almere gevierd.

 • Nu

  Schenk Recycling blijft investeren in een efficiënt recyclingproces. We helpen onze klanten nog steeds vol energie en passie met het recyclen van diverse afvalstromen. Dat doen we met de modernste oplossingen en volgens strikte milieu- en veiligheidseisen. En wat ons betreft blijven we dat nog heel lang doen. Altijd vanuit een sterk familiegevoel en met oog voor een duurzame, circulaire wereld.

Neem contact op

Schenk Recycling geeft je grip op afvalmanagement. We verzamelen, vervoeren en verwerken afval snel en efficiënt tot waardevolle grondstoffen. Wil je jouw afval ook waardevol maken, circulair ondernemen, bijdragen aan een duurzamere wereld? Wij regelen het van A tot Z. Neem voor meer informatie of persoonlijk advies contact met ons op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Adres
Bolderweg 22
1332AV Almere

Telefoonnummer
+31 (0)36 540 93 66

E-mailadres
aanvraag@schenk-recycling.nl

Openingstijden
Ma t/m vr: 08.00 t/m 17.00 uur
Zaterdag: 08.00 t/m 12.00 uur