Cases

Wij praten graag over recycling, maar vinden het nog belangrijker echt te laten zien hoe wij bedrijven in de praktijk helpen de grip op hun afvalbeheer te verstevigen.

Cases

Onze aanpak

Geen organisatie is hetzelfde en dat geldt ook voor afvalstromen. Om toch steeds de juiste oplossing op maat te bieden, gaan wij graag aan tafel met onze klanten. Op die manier zorgen we samen dat je van A tot Z grip op je afvalmanagement hebt.

Neem voor advies op maat contact met ons op. Wij helpen graag.

Contact
036 540 93 66
info@schenk-recycling.nl

Openingstijden
Ma t/m vr: 08.00 t/m 17.00 uur
Zaterdag: 08.00 t/m 12.00 uur

Securit Case

De uitdaging

Securit wil haar internationale aanwezigheid steeds verder uitbouwen. Dat zorgt ook voor meer afval op de werkvloer. In 2019 nam Securit dan ook contact op met Schenk Recycling om samen naar deze ontwikkeling te kijken. De wekelijkse hoeveelheid papier/karton dat vrij kwam hoopte zich wekelijks snel op, totdat de vuilniswagen langs kwam om alles op te halen. Een situatie die gewoonweg niet meer paste bij de groei van het bedrijf. De werkvloer oogde rommelig waardoor de interne logistiek niet meer optimaal verliep.

De oplossing

Bij Securit is onze adviseur tot de conclusie gekomen dat er binnen in de bedrijfshal en het magazijn weinig ruimte was. Daardoor zijn we gaan zoeken naar een andere oplossing, voor op het buiterterrein. Hierbij kwamen we al gauw uit bij een perscontainer. In samenwerking met onze leverancier KTK-containers hebben wij vastgesteld welke perscontainer het beste paste bij deze specifieke situatie.

Het resultaat

Het plaatsen van een perscontainer heeft geleid dat inzamelmiddelen niet te snel vol zitten. Dit heeft gezorgd voor een lagere ledigingsfrequentie en een lagere CO2-uitstoot.

Flamco Case

De uitdaging

Hoe richt je een afvalproces zo efficiënt en duurzaam mogelijk in voor 32.000m2? Welke afvalstromen circuleren er in het bedrijf? Welke opslagmogelijkheden zijn er op het terrein zonder kostbare werk- en opslagruimte te verliezen? Hoeveel en op welke plekken moeten er rolcontainers komen te staan? De uitdaging was om al deze vragen om te zetten in een allesomvattend helder voorstel.

De oplossing

Voor De Flamco Groep hebben wij een speciaal omgebouwde persinstallatie geleverd voor het opslaan van papier- en plasticafval. Deze persinstallatie is voorzien van een hefkantelsysteem en een trechter. Onder de trechter is een ADR-2300 stationaire pers geïnstalleerd. Door de hefkantelinstallatie op een bordes te plaatsen, blijft de productieruimte zoveel mogelijk beschikbaar en kan de roldeur van het loadingdock in gebruik blijven. Hierdoor wordt de geconditioneerde ruimte optimaal benut en kan de persinstallatie gebruikt worden, zonder dat de productie eronder lijdt.

Het resultaat

Flamco wordt door ons familiebedrijf volledig ontzorgt in hun afvalbeheer. De speciaal ontwikkelde persinstallatie zorgt voor meer productieruimte en een schone en veilige werkomgeving.

Almeerplant Case

De uitdaging

Tuincentrum Almeerplant had te maken met een verouderde manier van afvalverwerking. Er werd door een gebrek aan materiaalkennis onvoldoende gescheiden, waardoor grote delen van hun afvalstromen terecht kwamen bij het restafval. Met als gevolg dat de afvalkosten onnodig hoog waren. Wij hebben de opdracht gekregen om met een op maat gemaakte oplossing te komen, die is ingericht om zoveel mogelijk afstromen te redden van het bedrijfsafval.

De oplossing

Wij hebben Almeerplant onze materiaalkennis overgedragen en daarbij geadviseerd om een afvalplein in te richten die is voorzien van een balenpers. Een plek waar diverse soorten recyclebare afvalstromen bij de bron worden gescheiden. Een goede scheiding aan de bron zorgt namelijk voor een zo efficiënte en duurzame verwerking van product tot grondstof. Daarnaast brengen goed gesorteerde afvalstromen meer geld voor de klant op. In tegenstelling tot ‘bedrijfsafval’ leveren afvalsoorten als papier en plastic juist geld op.

Het resultaat

Het plaatsen van een multifunctionele balenpers heeft de efficiëntie en veiligheid op de werkvloer verhoogt. Almeerplant perst nu 80% van hun afval in balen, die door ons op afroep worden opgehaald met een trailer. Daarbij kunnen wij Almeerplant een marktconforme vergoeding bieden voor hun verschillende soorten afvalstromen.