Recyclen

We produceren bergen afval die heel goed te hergebruiken zijn. Met slimme en efficiënte recycling besparen we schaarse grondstoffen. Bovendien dragen we zo allemaal bij aan een toekomstbestendige planeet.

Recyclen

Waarom recyclen?

“Wij zijn ervan overtuigd dat afval niet bestaat”

De noodzaak van recycling is heel eenvoudig. De hoeveelheid grondstoffen in de wereld is eindig en daarom is het noodzakelijk zoveel mogelijk afvalstromen te hergebruiken. Met recycling draag je dus direct bij aan een schonere wereld. Want hergebruik van afvalstromen vermindert de CO2-uitstoot en voorkomt uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Zo helpen we onze leefomgeving gezond en schoon te houden.

 

Circulair

Recycling is een kringloop die draait om het terugwinnen van grondstoffen uit afvalstromen en hergebruik hiervan. Kortom, van afval naar grondstoffen naar producten en weer terug. Door circulair te leven en te produceren gebruiken we minder natuurlijke grondstoffen en besparen we energie. Voor nieuwe producten zijn dan geen nieuwe grondstoffen nodig. Verder verbruikt recycling t minder energie dan het winnen of produceren van nieuwe grondstoffen. Een echte win-winsituatie voor iedereen.

 

Eerst sorteren

Afval is de basis voor nieuwe grondstoffen, maar dat gaat niet vanzelf. Het recyclingproces start met het sorteren van afvalstromen. Iedereen kan daar aan bijdragen, bedrijven en particulieren. Door afval zorgvuldig te sorteren, is het makkelijker te hergebruiken. Papier en plastic zijn goede voorbeelden. Gemengde afvalstromen eindigen vaak in de verbrandingsoven. Dat is zonde van dit waardevolle materiaal. Als je afvalstromen goed scheidt, zijn ze eenvoudig te recyclen.

 

Grondstoffen terugwinnen

Afvalverwerking bestaat al eeuwen, maar de laatste jaren zijn flinke stappen gezet. Met nieuwe technieken kunnen we steeds meer grondstoffen uit afval halen. Ook producenten geven steeds beter inzicht in welke materialen ze gebruiken en of deze herbruikbaar zijn. Aan de andere kant zijn steeds meer mensen zich bewust van de waarde van afval. En terecht. Door verstandig met afval en recycling om te gaan, besparen we natuurlijke grondstoffen, stoten we minder CO2 uit en dragen we allemaal bij aan een schonere wereld.

Neem voor extra informatie of vragen vrijblijvend contact op via

Adres
Bolderweg 22
1332AV Almere

Telefoonnummer
+31 (0)36 540 93 66

E-mailadres
aanvraag@schenk-recycling.nl

Openingstijden
Ma t/m vr: 08.00 t/m 17.00 uur
Zaterdag: 08.00 t/m 12.00 uur

Zo recyclen we bij Schenk Recycling

afval-is-geld-waard

Afval is geld waard

Jouw restproducten zijn de grondstof voor een groene toekomst. Daarom bieden wij praktische circulaire oplossingen voor slim afvalmanagement. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, het levert ook extra inkomen op. Met onze opslag, transport, verwerking en verkoop van afvalstromen kun je geld verdienen. Dat doen we voor veel verschillende branches; van de bouwsector, logistiek en retail tot grafische industrie, groothandels en maakindustrie. Bij ons krijg je altijd de beste oplossing, service en prijs.

sertvice-op-maat

Service op maat

Schenk Recycling is expert in verwerking van alle soorten afvalmateriaal. Dat doen we met praktische containers, perscontainers, stapelbakken of een balenpers. We verzamelen en bundelen materiaal en regelen transport. Met sensortechnologie kijken we mee en halen materialen op met onze eigen vrachtauto’s. Zo kan jouw productieproces altijd doorgaan. Vanuit Almere zijn we snel overal in midden-Nederland. Als familiebedrijf met ruim 30 jaar ervaring kun je bij ons rekenen op de snelle recycling van schoon restmateriaal.

Recycling-is-goed-voor-het-milieu

Recycling, goed voor het milieu

Afval bestaat niet, daar zijn wij bij Schenk Recycling van overtuigd. Daarom verwerken we op onze moderne locatie in Almere papier, karton, folies, plastics, nieuw en oud metaal, en big bags verantwoord tot grondstoffen voor de industrie. Dat is goed voor de aarde en bespaart veel energie. Maar het levert jouw organisatie ook geld op. Wij zijn een belangrijke schakel in de complete kringloop van afval tot grondstof en eindproduct. Als regisseur van de circulaire economie helpen we jouw bedrijf slim bij te dragen aan een duurzame wereld.

monitoring-en-rapportage

Monitoring & rapportage

Wij sluiten goed aan bij jouw bedrijfsprocessen. Met onze containers, verzamelbak of perscontainer krijg je een maatoplossing om afvalstromen effectief te sorteren en te verzamelen. Door slimme sensoren op onze containers weten we precies wanneer we iets moeten ophalen. Zo vervoeren we vooral grote volumes volgens efficiënte routes, dat scheelt jou ruimte, tijd en kosten. Alles wat we doen is volledig transparant. In rapportages en dashboard geven we inzicht in hoeveelheid, soort materiaal, prijs, kwaliteit en opbrengst.

Duurzaam recyclen met Schenk Recycling

_Z729246_HR

MVO

Als bedrijf wil je verantwoord werken en produceren. Recycling van afvalstromen is een onmisbare schakel in jouw MVO-beleid.

_Z729063_HR

Certificering

Wij zijn volledig gecertificeerd en voldoen aan alle milieu- en veiligheidseisen. Bovendien leveren we gedetailleerde rapportages en dashboards voor transparant afvalmanagement.

Neem contact op

Schenk Recycling geeft je grip op afvalmanagement. We verzamelen, vervoeren en verwerken afval snel en efficiënt tot waardevolle grondstoffen. Wil je jouw afval ook waardevol maken, circulair ondernemen, bijdragen aan een duurzamere wereld? Wij regelen het van A tot Z. Neem voor meer informatie of persoonlijk advies contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Adres
Bolderweg 22
1332AV Almere

Telefoonnummer
+31 (0)36 540 93 66

E-mailadres
aanvraag@schenk-recycling.nl

Openingstijden
Ma t/m vr: 08.00 t/m 17.00 uur
Zaterdag: 08.00 t/m 12.00 uur