Voordelen van een mini balenpers | Schenk Recycling

18 april 2024

Ontdek de voordelen van een mini balenpers

 

Voor veel bedrijven kan een kleine balenpers de oplossing zijn die in één klap veel problemen verhelpt. Wanneer bedrijven te maken hebben met grote hoeveelheden afval in de vorm van karton of papier op de werkvloer, biedt een mini balenpers een efficiënte oplossing. Deze pers kan al het afval samendrukken tot compacte balen, wat ideaal is, vooral voor bedrijven met beperkte ruimte. Naast ruimtebesparing zijn er nog meer voordelen verbonden aan het gebruik van een kleine balenpers op de werkvloer. Maar hoe werkt zo'n balenpers eigenlijk? En wat zijn precies de voordelen ervan? Dat leggen we uit in deze blog!

 

Hoe werkt een balenpers?

 

Voordat we ingaan op de voordelen en werking van een balenpers, is het belangrijk om te begrijpen wat een mini balenpers precies is. Een mini balenpers is een compacte machine die kleine hoeveelheden afval, zoals papier en karton, samendrukt tot compacte balen met behulp van hydraulische druk. Deze veelzijdige machines worden gebruikt in diverse bedrijfsomgevingen, zoals winkels, kantoren, magazijnen en horecagelegenheden, om afval efficiënt te beheren en ruimte te besparen.

 

De mini balenpers: veelzijdig en eenvoudig in gebruik

 

Een mini balenpers is niet alleen veelzijdig, maar ook eenvoudig in gebruik. Het personeel verzamelt het afval en plaatst het in de invoeropening van de balenpers, waarna het persproces begint. Zodra het afval samengeperst is tot een baal, wordt deze automatisch gebonden met sterk bindmateriaal, waardoor de balen stevig zijn. Zodra de baal volledig gebonden is, wordt deze automatisch uitgeworpen. Vervolgens kan de baal eenvoudig worden verwijderd en opgeslagen voor transport en recycling. Klinkt eenvoudig, toch?

 

Efficiënt, milieuvriendelijk en kostenbesparend

 

Nu je begrijpt hoe een mini balenpers werkt, is het tijd om de voordelen ervan te bespreken. Naast ruimtebesparing zijn er nog andere voordelen verbonden aan het gebruik van een balenpers op de werkvloer.

 

Efficiëntie

Een mini balenpers maakt het mogelijk om afvalstromen snel en efficiënt te verwerken. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook arbeid doordat medewerkers het afval niet handmatig hoeven te verzamelen en te verplaatsen.

 

Kostenbesparing

Door afval samen te persen tot compacte balen, wordt het volume van het afval verminderd. Dit kan leiden tot lagere afvalverwerkingskosten en kan op lange termijn zelfs bijdragen aan kostenbesparingen door recycling.

 

Milieuvriendelijkheid

Het persen en recyclen van afval met behulp van een mini balenpers draagt bij aan een duurzamere werkomgeving. Dit heeft niet alleen een positieve invloed op het milieu, maar kan ook het imago van het bedrijf verbeteren.

 

Veiligheid

Compacte balen zijn eenvoudiger te hanteren en te transporteren dan los afval, wat het risico op letsel door zware lasten vermindert.

 

Meer weten over de mini balenpers? Neem contact met ons op!

 

Wil je profiteren van de voordelen van een mini balenpers? Neem dan contact op met Schenk Recycling! Wij bieden efficiënte en kosteneffectieve oplossingen voor afvalverwerking, waardoor bedrijven kunnen profiteren van ruimtebesparing, kostenbesparing en een verbeterde milieuvriendelijkheid.

We vertellen je graag hoe jouw bedrijf slim kan recyclen

Schenk Recycling geeft je grip op afvalmanagement. We verzamelen, vervoeren en verwerken afval snel en efficiënt tot waardevolle grondstoffen. Wil je jouw afval ook waardevol maken, circulair ondernemen, bijdragen aan een duurzamere wereld? Wij regelen het van A tot Z. Neem voor meer informatie of persoonlijk advies contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Adres
Bolderweg 22
1332AV Almere

Telefoonnummer
+31 (0)36 540 93 66

E-mailadres
aanvraag@schenk-recycling.nl

Openingstijden
Ma t/m vr: 08.00 t/m 17.00 uur
Zaterdag: 08.00 t/m 12.00 uur

afval-is-geld-waard

Afval is geld waard

Jouw restproducten zijn de grondstof voor een groene toekomst. Daarom bieden wij praktische circulaire oplossingen voor slim afvalmanagement. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, het levert ook extra inkomen op. Met onze opslag, transport, verwerking en verkoop van afvalstromen kun je geld verdienen. Dat doen we voor veel verschillende branches; van de bouwsector, logistiek en retail tot grafische industrie, groothandels en maakindustrie. Bij ons krijg je altijd de beste oplossing, service en prijs.

Klanten aan het woord

Flamco

Verwarmingssystemen

Securit

Beveiliging

Almeer Plant

Tuincentrum