Almeerplant

Almeer-Plant

Over Almeerplant

Almeerplant is hét tuincentrum van Almere, Flevoland, ’t Gooi en Omstreken. Het tuincentrum onderscheid zich met kwalitatief hoogwaardige producten en een ruim assortiment met verschillende topmerken tegen een aantrekkelijke prijs. Almeerplant is een een tuincentrum vol beleving, sfeer en gezelligheid.

De uitdaging

Tuincentrum Almeerplant had te maken met een verouderde manier van afvalverwerking. Er werd door een gebrek aan materiaalkennis onvoldoende gescheiden, waardoor grote delen van hun afvalstromen terecht kwamen bij het restafval. Met als gevolg dat de afvalkosten onnodig hoog waren. Wij hebben de opdracht gekregen om met een op maat gemaakte oplossing te komen, die is ingericht om zoveel mogelijk afstromen te redden van het bedrijfsafval.

Afbeelding1
Almeerplant foto 1

Onze aanpak

Onze adviseur heeft een afspraak op locatie gemaakt om de toenmalige afvalsituatie in kaart te brengen. In een vrijblijvend advies op maat is door onze adviseur een afvalscan uitgevoerd. Het inzicht in het afvalverbruik is een belangrijke voorwaarde voor een duurzaam afvalmanagement. Zolang niet bekend is hoeveel afval er wordt geproduceerd en welke afvalstromen dit voornamelijk zijn, wordt het lastig om een doelgericht én duurzaam afvalbeleid te organiseren.

Uit de afvalscan van Almeerplant is naar voren gekomen dat er vier soorten afvalstromen vrijkomen. Deze vier soorten zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor 80% van het totale afval. Het gaat hierbij om afvalstromen zoals papier/karton, folie, plantentrays en bloempotjes. Afvalstromen die doorgaans goed te recyclen zijn en vaak onnodig in de verbrandingsoven terecht komen.

Afvalstromen
Balenpersen
% Geperst afval
% Efficiënt

De oplossing

Wij hebben Almeerplant onze materiaalkennis overgedragen en daarbij geadviseerd om een afvalplein in te richten die is voorzien van een balenpers. Een plek waar diverse soorten recyclebare afvalstromen bij de bron worden gescheiden. Een goede scheiding aan de bron zorgt namelijk voor een zo efficiënte en duurzame verwerking van product tot grondstof. Daarnaast brengen goed gesorteerde afvalstromen meer geld voor de klant op. In tegenstelling tot ‘bedrijfsafval’ leveren afvalsoorten als papier en plastic juist geld op.

Het resultaat

Het plaatsen van een multifunctionele balenpers heeft de efficiëntie en veiligheid op de werkvloer verhoogt. Almeerplant perst nu 80% van hun afval in balen, die door ons op afroep worden opgehaald met een trailer. Daarbij kunnen wij Almeerplant een marktconforme vergoeding bieden voor hun verschillende soorten afvalstromen.

Voordelen

Aanzienlijke besparingen op container huur
Snel rendement op investering
Schone en nette werkruimtes

Ook benieuwd naar een balenpers binnen jouw magazijn? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met jou op.