Flamco

Case-Flamco

Over Flamco

De Flamco Groep is onderdeel van Aalberts N.V. en richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van expansievaten, boilers en apparatuur voor HVAC toepassingen. Flamco heeft in juni 2021 intrek genomen in haar nieuwe hoofdkantoor in Almere. Door de forse uitbreiding en bundeling van haar bedrijfsactiviteiten was De Flamco Groep op zoek naar een totaalontzorger op het gebied van haar afvalbeheer. Wij zijn er erg trots op dat ze besloten hebben het afvalbeheer door ons familiebedrijf te laten verzorgen.

De uitdaging

Hoe richt je een afvalproces zo efficiënt en duurzaam mogelijk in voor 32.000m2? Welke afvalstromen circuleren er in het bedrijf? Welke opslagmogelijkheden zijn er op het terrein zonder kostbare werk- en opslagruimte te verliezen? Hoeveel en op welke plekken moeten er rolcontainers komen te staan? De uitdaging was om al deze vragen om te zetten in een allesomvattend helder voorstel.

XHPM2042
IMG_1431

Onze aanpak

Door inzicht te verkrijgen in het afvalverbruik van Flamco is het startpunt geweest voor onze adviseur. Zolang niet bekend was hoeveel afval er wordt geproduceerd en welke afvalstromen dit voornamelijk zijn, werd het lastig om een doelgericht én duurzaam afvalbeleid te organiseren voor Flamco. Per afvalstroom is precies uiteengezet welke en hoeveel inzamelingsmiddelen per afvalstroom er nodig zijn.

Persinstallatie
Rolcontainers
Afvalstromen
% efficiënt

De oplossing

Voor De Flamco Groep hebben wij een speciaal omgebouwde persinstallatie geleverd voor het opslaan van papier- en plasticafval. Deze persinstallatie is voorzien van een hefkantelsysteem en een trechter. Onder de trechter is een ADR-2300 stationaire pers geïnstalleerd. Door de hefkantelinstallatie op een bordes te plaatsen, blijft de productieruimte zoveel mogelijk beschikbaar en kan de roldeur van het loadingdock in gebruik blijven. Hierdoor wordt de geconditioneerde ruimte optimaal benut en kan de persinstallatie gebruikt worden, zonder dat de productie eronder lijdt.

Het resultaat

Flamco wordt door ons familiebedrijf volledig ontzorgt in hun afvalbeheer. De speciaal ontwikkelde persinstallatie zorgt voor meer productieruimte en een schone en veilige werkomgeving.

Voordelen

Alle afvalzaken op één plek
Ruimtebesparing
Schone en nette werkomgeving

Galerij

Ook benieuwd naar een balenpers binnen jouw magazijn? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met jou op.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.