Sensortechnologie: Efficiënt afvalbeheer zonder zorgen | Schenk Recycling

26 januari 2024

Sensortechnologie: Efficiënt afvalbeheer zonder zorgen

In een wereld waar technologische vooruitgang ons dagelijks leven transformeert, heeft ook de recyclingindustrie niet stilgestaan. De implementatie van sensortechnologie is wellicht één van de meest opvallende ontwikkelingen geweest, die niet alleen efficiëntie met zich meebrengt, maar ook nieuwe inzichten geeft in het beheer van afvalstromen. Schenk Recycling biedt, mede dankzij deze technologie, niet alleen afvalinzameling- en verwerking, maar geeft ook grip op je afvalstromen. In deze blog zullen we dieper ingaan op twee van onze inzameloplossingen die beschikking hebben over sensortechnologie: perscontainers en balenpersen. 

 

Sensortechnologie in perscontainers: Optimaal afvalbeheer zonder omkijken 

 

Je wilt restmaterialen zoals papier, karton of folie zo efficiënt mogelijk verzamelen en opslaan. Met de perscontainers van Schenk Recycling kan dat. Als je grotere hoeveelheden restmateriaal hebt, is een perscontainer heel praktisch. Je werknemers doen het papier/karton in de container en deze perst het materiaal heel compact. Zo weet je zeker dat afvalstromen minimale ruimte innemen. Slimme sensortechnologie heeft de afvalinzameling van onze perscontainers naar een nieuw niveau getild, met als grote voorbeeld het Octopus volmeldsysteem. Dit systeem stelt ons namelijk in staat om real-time informatie te verkrijgen over de vulstatus van perscontainers. Geen giswerk meer, maar nauwkeurige gegevens die direct beschikbaar zijn.

 

Slimme sensoren detecteren de ledigingsbehoefte

 

Door de perscontainers te voorzien van sensoren kunnen wij anticiperen op de behoefte aan lediging. Hierdoor worden containers niet onnodig geleegd, wat niet alleen kostenefficiënt is maar ook duurzaam omdat er geen onnodige transporten plaatsvinden. Het Octopus-volmeldsysteem maakt het mogelijk om de ledigingsplanning te realiseren zonder dat dit tijd kost voor onze klanten en haar werknemers. Afvalinzameling wordt daarmee niet alleen effectiever, maar ook milieuvriendelijker en gebruiksvriendelijker.

 

Naadloze integratie voor optimale efficiëntie

 

Octopus biedt niet alleen actuele inzichten, maar stelt gebruikers ervan ook in staat om proactief vooruit te kijken. Door de onzekerheid van afvalvolumes te minimaliseren en tegelijkertijd de efficiëntie te vergroten, vormt de sensortechnologie een belangrijke stap in de evolutie van de afvalverwerkingsindustrie naar een slimmer en duurzamer tijdperk.

Schenk Recycling is al enige tijd vertrouwd met het volmeldingssysteem. Deze ervaring heeft ons in staat gesteld om snel en doeltreffend te anticiperen op de veranderende behoeften van afvalverwerkingsprocessen. Zodra het systeem een volmelding detecteert, ontvangt onze logistieke afdeling onmiddellijk een melding via e-mail. Deze naadloze integratie van real-time informatie stelt ons in staat om onmiddellijk het transport in gang te zetten, waardoor kostbare tijd wordt bespaard en de efficiëntie van het gehele afvalbeheerproces wordt geoptimaliseerd.

 

Wij werken met vaste transporteurs

 

“En last but not least, dankzij onze solide samenwerking met onze vaste transporteur kunnen wij met zekerheid zeggen dat jouw bedrijfsprocessen nooit stil zullen komen te liggen. Efficiëntie en betrouwbaarheid staan bij ons hoog in het vaandel. Benieuwd hoe deze naadloze samenwerking jouw bedrijf kan ondersteunen? Neem gerust contact met ons op voor een verkennend gesprek of om meer details te bespreken.

 

Stationaire perscontainer met sensortechnologie

Voorbeeld van een stationaire perscontainer mét sensortechnologie.

 

Sensortechnologie in Balenpersen: Efficiënte innovatie voor geavanceerd afvalbeheer

 

Een ander essentieel aspect van slimme sensortechnologie in de recyclingindustrie is de toepassing ervan op balenpersen. Met een balenpers is recycling van afvalstromen makkelijk en efficiënt. Door op locatie praktische balen te maken van restmateriaal bespaar je tijd en ruimte. Schenk Recycling regelt het complete traject, van installatie en instructie tot transport op maat.  Door gebruik te maken van sensortechnologie kunnen we voorkomen dat we onnodig ritten maken. De technologie geeft inzicht in het aantal balen op een specifieke locatie, waardoor onze planners de meest efficiënte route kunnen bepalen. Dit betekent niet alleen een aanzienlijke besparing op brandstofkosten, maar draagt ​​ook bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van afvalinzamelingsvoertuigen.

 

Maximaal rendement met sensortechnologie

 

Door sensortechnologie in je balenpers haal je het maximale rendement. Met sensortechnologie kun je sneller en betere beslissingen nemen en tegelijkertijd de operationele kosten verlagen. Bij Schenk Recycling benutten we landelijk ingebedde sensortechnologie voor een geoptimaliseerde dienstverlening. Onze ophaalplanning wordt met deze technologie nauwkeurig afgestemd voor tijdige verzameling van balen papier/karton, folie en big bags.

 

Conclusie: Slimme sensortechnologie transformeert afvalbeheer

 

Het real-time monitoren van perscontainers en balenpersen op afstand opent nieuwe deuren voor besparingen en precisie in afvalbeheer. Deze innovatieve toepassingen tonen aan dat technologie niet alleen in staat is om bedrijfsprocessen te verbeteren, maar ook om bij te dragen aan een meer duurzame en verantwoorde omgang met ons milieu.

Wil je meer ontdekken over onze innovatieve inzameloplossingen of heb je specifieke vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! Wij staan klaar om je te voorzien van alle benodigde informatie. Samen kunnen we werken aan een duurzame toekomst. Laat ons weten hoe we jou kunnen helpen en neem gerust contact op voor een persoonlijk gesprek of meer details.

We vertellen je graag hoe jouw bedrijf slim kan recyclen

Schenk Recycling geeft je grip op afvalmanagement. We verzamelen, vervoeren en verwerken afval snel en efficiënt tot waardevolle grondstoffen. Wil je jouw afval ook waardevol maken, circulair ondernemen, bijdragen aan een duurzamere wereld? Wij regelen het van A tot Z. Neem voor meer informatie of persoonlijk advies contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Adres
Bolderweg 22
1332AV Almere

Telefoonnummer
+31 (0)36 540 93 66

E-mailadres
aanvraag@schenk-recycling.nl

Openingstijden
Ma t/m vr: 08.00 t/m 17.00 uur
Zaterdag: 08.00 t/m 12.00 uur

afval-is-geld-waard

Afval is geld waard

Jouw restproducten zijn de grondstof voor een groene toekomst. Daarom bieden wij praktische circulaire oplossingen voor slim afvalmanagement. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, het levert ook extra inkomen op. Met onze opslag, transport, verwerking en verkoop van afvalstromen kun je geld verdienen. Dat doen we voor veel verschillende branches; van de bouwsector, logistiek en retail tot grafische industrie, groothandels en maakindustrie. Bij ons krijg je altijd de beste oplossing, service en prijs.

Klanten aan het woord

Flamco

Verwarmingssystemen

Securit

Beveiliging

Almeer Plant

Tuincentrum