Week van de Circulaire Economie 2024

11 maart 2024

Inleiding | week van de circulaire economie

 

Van 11 tot en met 16 maart vindt de week van de Circulaire Economie plaats. Het hoofddoel van deze week is om de praktische werking van circulair ondernemen te demonstreren, waardoor eenieder van elkaars ervaringen kan leren. Als Schenk Recycling zijn we verheugd deel uit te maken van dit collectief van bedrijven. Als inzamelaar, transporteur en verwerker van grondstoffen leveren wij een directe bijdrage aan de duurzame revolutie door recycling te bevorderen. Gedurende deze week zullen we bijzondere aandacht schenken aan ons werk en tonen hoe ons bedrijf de circulaire economie stimuleert. Bovendien zullen we via een blog praktische tips delen over hoe jij als individu en als organisatie de circulaire economie kunt bevorderen. Natuurlijk staan wij paraat om al je vragen te beantwoorden.

'De Circulaire Economie', meer dan een hip modewoord

 

Als Schenk Recycling zijn we trots om een directe bijdrage te leveren aan de duurzaamheidstransitie door het inzamelen, transporteren en verwerken van grondstoffen. De Circulaire Economie is veel meer dan een hip modewoord; het is een cruciaal concept dat onze manier van consumeren en produceren radicaal moet transformeren. In plaats van de lineaire benadering van 'nemen, maken, gebruiken en weggooien', omarmen we een circulaire aanpak waarbij materialen worden gerecycled. Hierdoor heeft Schenk Recycling een actieve bijdrage aan het minimaliseren van afval en worden natuurlijke bronnen behouden.

Metaalrecycling | week van de circulaire economie
circulaire recycling

Onze rol als afvalhub van Flevoland

 

Recycling is cruciaal in onze wereld, waar grondstoffen beperkt zijn. Het hergebruik van afvalstromen is essentieel om onze planeet schoon te houden en uitputting van natuurlijke hulpbronnen te voorkomen. Door te recyclen verminderen we direct CO2-uitstoot en dragen we bij aan een duurzamere toekomst. Als inzamelaar van verschillende soorten afvalstromen, van oud papier en plastic tot metalen en elektronica, spelen wij een essentiële rol in het circulaire systeem. Door afval te verzamelen en te sorteren, zorgen we ervoor dat waardevolle materialen terug in de cyclus kunnen worden gebracht, in plaats van verbranding. Ons transportnetwerk is een levensader van onze activiteiten. We zetten zoveel als mogelijk in op efficiënt transport. Door slimme logistiek verminderen we onze ecologische voetafdruk en dragen we bij aan een duurzamere toekomst.

Afval bestaat niet, daar zijn wij bij Schenk Recycling van overtuigd. Daarom verwerken we op onze moderne locatie in Almere papier, karton, folies, plastics, nieuw en oud metaal, en big bags verantwoord tot grondstoffen voor de industrie. Dat is goed voor de aarde en bespaart veel energie. Wij zijn een belangrijke schakel in de complete kringloop van afval tot grondstof en eindproduct. Als regisseur van de circulaire economie helpen we jouw bedrijf slim bij te dragen aan een duurzame wereld.

De levenscyclusanalyse van afvalstromen bij Schenk Recycling 

Levencyclus Schenk Recycling

Doe je ook mee aan de week van de circulaire economie? 

 

In de week van de circulaire economie wilt Schenk Recycling benadrukken dat iedereen een rol te spelen heeft in het bevorderen van duurzaamheid. Of het nu gaat om consumenten die bewuste keuzes maken, producenten die ecologisch verantwoord ontwerpen, of bedrijven zoals de onze die de logistiek en verwerking verzorgen, we moeten allemaal samenwerken om een echte verandering teweeg te brengen.

We nodigen je uit om eens goed om je heen te kijken en te ontdekken welke metalen en andere grondstoffen je mogelijk kunt recyclen. Of het nu gaat om oude elektronica, metalen voorwerpen die in de garage liggen te verstoffen, of misschien zelfs overtollige bouwmaterialen - elke bijdrage maakt een verschil in het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Door deel te nemen aan onze recyclinginspanningen draag je direct bij aan een schonere en duurzamere wereld. Bovendien kunnen we je helpen om op een verantwoorde manier van je ongewenste materialen af te komen. Wil je meer weten over wat je kunt recyclen of heb je vragen over ons recyclingproces? Neem gerust contact met ons op, we staan voor je klaar om te helpen! Kijk voor meer informatie op de website van deweekvandecirculaireeconomie.

We vertellen je graag hoe jouw bedrijf slim kan recyclen

Schenk Recycling geeft je grip op afvalmanagement. We verzamelen, vervoeren en verwerken afval snel en efficiënt tot waardevolle grondstoffen. Wil je jouw afval ook waardevol maken, circulair ondernemen, bijdragen aan een duurzamere wereld? Wij regelen het van A tot Z. Neem voor meer informatie of persoonlijk advies contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Adres
Bolderweg 22
1332AV Almere

Telefoonnummer
+31 (0)36 540 93 66

E-mailadres
aanvraag@schenk-recycling.nl

Openingstijden
Ma t/m vr: 08.00 t/m 17.00 uur
Zaterdag: 08.00 t/m 12.00 uur

afval-is-geld-waard

Afval is geld waard

Jouw restproducten zijn de grondstof voor een groene toekomst. Daarom bieden wij praktische circulaire oplossingen voor slim afvalmanagement. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, het levert ook extra inkomen op. Met onze opslag, transport, verwerking en verkoop van afvalstromen kun je geld verdienen. Dat doen we voor veel verschillende branches; van de bouwsector, logistiek en retail tot grafische industrie, groothandels en maakindustrie. Bij ons krijg je altijd de beste oplossing, service en prijs.

Klanten aan het woord

Flamco

Verwarmingssystemen

Securit

Beveiliging

Almeer Plant

Tuincentrum