Securit

Securit

Over Securit

Het merk Securit staat bekend als marktleider van krijtstiften en krijtborden, evenals menukaarten en barrières. Securit is een Nederlands familiebedrijf waar kwaliteit en traditie al meer dan 70 jaar hand in hand gaan bij het bepalen van trends. Zij blijven door gaan met het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe creatieve signage oplossingen voor dagelijks gebruik in grote en kleine bedrijven en is actief in meer dan 90 landen.

De uitdaging

Securit wil haar internationale aanwezigheid steeds verder uitbouwen. Dat zorgt ook voor meer afval op de werkvloer. In 2019 nam Securit dan ook contact op met Schenk Recycling om samen naar deze ontwikkeling te kijken. De wekelijkse hoeveelheid papier/karton dat vrij kwam hoopte zich wekelijks snel op, totdat de vuilniswagen langs kwam om alles op te halen. Een situatie die gewoonweg niet meer paste bij de groei van het bedrijf. De werkvloer oogde rommelig waardoor de interne logistiek niet meer optimaal verliep.

JZQY9104
KTEA0674

Onze aanpak

Onze adviseur is op locatie langs geweest om de mogelijkheden te bekijken. Wat we vaak zien bij vergelijke cases is dat er word gekozen voor een balenpers- of perscontainerinstallatie. Om de meest rendabele en uitvoerbare mogelijkheid te kiezen heeft onze adviseur inzicht verkregen in het afvalverbruik en is gekeken naar de beschikbare ruimte van Securit.

Perscontainer
Afvalstromen
Rolcontainers
% efficiënt

De oplossing

Bij Securit is onze adviseur tot de conclusie gekomen dat er binnen in de bedrijfshal en het magazijn weinig ruimte was. Daardoor zijn we gaan zoeken naar een andere oplossing, voor op het buiterterrein. Hierbij kwamen we al gauw uit bij een perscontainer. In samenwerking met onze leverancier KTK-containers hebben wij vastgesteld welke perscontainer het beste paste bij deze specifieke situatie.

Het resultaat

Het plaatsen van een perscontainer heeft geleid dat inzamelmiddelen niet te snel vol zitten. Dit heeft gezorgd voor een lagere ledigingsfrequentie en een lagere CO2-uitstoot.

Voordelen

Schone en veilige werkomgeving
Ruimtebesparing
Rendement op afval

Galerij

Ook benieuwd naar een balenpers binnen jouw magazijn? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met jou op.